tiistai 22. heinäkuuta 2014

Kuulumisia pitkästä aikaa

Edellisestä postauksesta onkin kulunut jo yli kolme kuukautta. Tuo aika on mennyt Vattiksen jalan kuntouttamisessa ja normaalia arkea eläessä. Jalan paketointia kevennettiin lääkärin ohjeiden mukaan ja kaikki sujui normaalisti. Koko toipumisen vaikein vaihe oli siteiden poiston jälkeen, sillä Vattis sai kahden viikon ajan pelkästään kävellä. Melko haastavaa estää koiraa ravaamasta ollenkaan. Vattis kävikin kävelylenkit yksin, jotta sain vahdittua sen askeltamista tarpeeksi hyvin. Lisäksi Vattis olisi halunnut harrastaa sisällä vauhdikkaita painileikkejä poikansa kanssa... Elämä helpottui kummasti, kun kävelyjakso oli ohi ja ravaaminen oli sallittua. Vattis kävi remmiravilenkkejä useamman viikon ajan, sillä minua hirvitti päästää se vapaaksi ensimmäistä kertaa leikkauksen jälkeen. Mieluummin vähän kauemmin remmissä kuin yhtään mitään riskejä. Remmilenkkien pituutta kasvatettiin pikkuhiljaa, jotta kuntokin pitkän liikkumattomuuden jälkeen alkaisi nousta. Ensimmäiset vapaanajuoksemislenkit Vattis kävi yksin, jotta kaverit eivät innostaisi sitä yhtään enempää. Intoa riitti ilman kavereitakin ja välillä otin Vattiksen remmiin. Ensimmäisellä kerralla Vattis ontui vähän ja pysähtyessään lepuutti murtunutta jalkaansa, mutta siihen ontumiset onneksi jäivät. Lopulta Vattis pääsi muiden koiriemme kanssa kirmailemaan ja voi sitä riemun määrää! Sen jälkeen Vattis on käynyt normaalisti muiden koiriemme mukana lenkillä. Viime viikolla Vattis pääsi pariksi minuutiksi pupujahtiin eikä se vaikuttanut mitenkään jalkaan, joten eiköhän sen jo uskalla julistaa olevan täysin parantunut ja kunnossa :)

Jalan lisäksi myös Vattiksen veriarvot ovat erinomaisessa kunnossa! Vattis kävi tänään kontrolliverikokeessa ja hematokriitti oli 53,32. Vattis sai samalla reissulla myös nelosrokotuksen. Rabies-rokotusta eläinlääkäri ei vielä suositellut. Vattis ei käy näyttelyissä, ulkomailla, koirapuistossa yms. ja lisäksi Suomen rabies-tilanne on hyvä, joten rokote päätettiin jättää tässä vaiheessa antamatta. Lääkitystä jatketaan ennallaan vielä kuukauden ajan, jonka jälkeen Imurel jätetään kokonaan pois. Seuraava verikoekontrolli on kuukauden kuluttua lääkityksen lopettamisesta. Pissanäytteen tulokset saan huomenna.

Vattiksen tilanne siis vaikuttaa kaikin puolin erittäin hyvältä :)

2 kommenttia:

  1. Kiitokset Merja kun olet jaksanut kirjoittaa Vattiksesta ja IMHA:sta. On ollut kiva lukea kohtalotoverin kamppailusta saman sairauden kanssa, joka meidän Sisulla todettiin noin kuukausi sitten (meilläkin blogi :) ). Mahtavaa, että olette saaneet hyviä uutisia sekä jalan että verikokeiden kanssa, ja lopultakin saatte lopettaa Imurelin antamisen! Toivottavasti saan itsekin kirjoittaa samanlaisia huippu-uutisia jonain päivänä. Tsemppiä teille toipumisen tielle!

    VastaaPoista
  2. Mukavaa että Vattiksen blogista on ollut teille apua ja hienoa että sinäkin olet jaksanut kirjoittaa Sisun sairastumisesta. Vertaistuki on korvaamatonta. Toivon todella, että Sisu paranee ja teillä on vielä paljon ihania yhteisiä hetkiä edessäpäin! :)

    VastaaPoista