torstai 27. maaliskuuta 2014

Elämää leikkauksen jälkeen

Vihdoin ja viimein päivitystä Vattiksen kuulumisista… Jalkaleikkauksesta on jo kuusi viikkoa. Leikkaus sujui hyvin ja murtuneiden luiden tueksi laitettiin ”metallitikut”. Leikkaus oli heti aamusta ja kotiuduttuaan Vattis vähän vinkui ja itkeskeli sen päivän ja illan ajan. Seuraavasta päivästä lähtien Vattis on ollut normaali oma itsensä, toki paketissa oleva jalka on vähän hankaloittanut kävelyä. Onneksi Vattis on saanut käyttää jalkaansa kohtuullisesti jo heti leikkauksen jälkeen. Vapaana juokseminen on toki kiellettyä.





Vattis on ollut mitä kiltein ja kärsivällisin potilas. Jalassa on kahdeksan viikon ajan kipsilasta, joka pitää aukaista vähintään viikon välein jalan kunnon tarkistusta ja siteiden vaihtoa varten.  Ensimmäisen kerran paketti aukaistiin viiden päivän jälkeen leikkauksesta Univetissa ja samalla sain opastuksen asiaan. Sen jälkeen operaatio on tehty kotona ja Vattis aina makoilee kiltisti sohvalla sen aikaa.

Vähän on jo alkanut kertyä Vattikselle ylimääräistä virtaa, kun ei ole seitsemään viikkoon päässyt kunnolla lenkille. Kontrolliröntgen on kahden viikon kuluttua ja todella toivon, että luutuminen on ollut normaalia ja kipsilastasta päästäisiin eroon.  Ensi viikolla Vattis menee puolestaan kontrolliverikokeeseen, joten jännitettävää riittää.

2 kommenttia:

  1. Voi ei millaisia kuulumisia täältä löytyikään monen viikon tauon jälkeen! :( Onneksi IMHA on ilmeisesti kokonaan poissa päiväjärjestyksestä eikä siitä tarvitse enää suuremmin murehtia?

    Toivottavasti Vattis tulee pian kaikinpuolin kuntoon ja kiinni normaaliin elämään!

    VastaaPoista
  2. IMHAa ei tosiaan onneksi enää tarvitse suuremmin murehtia :) Ainoastaan joka viides päivä annettava Imurel muistuttaa siitä. Jos kaikki on kunnossa ensi viikon verikoekontrollissa, aion kysyä lääkäriltä olisiko Imurel mahdollista ajaa kokonaan alas. Paketissa olevaa jalkaa lukuun ottamatta Vattiksen vointi on mitä parhain :)

    VastaaPoista